Мешканців Львівщини запрошують відвідати регіональні ландшафтні парки області

Мешканців Львівщини запрошують відвідати регіональні ландшафтні парки області

Мешканців Львівської області запрошують відвідати регіональні ландшафтні парки області: "Надсянський", "Равське Розточчя", "Верхньодністровські Бескиди" та "Стільське Горбогір’я". У кожному з парків збереглися природні ландшафти та різноманіття. Охочим прогулятися парками працівники установ можуть провести екскурсії.

Про це повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Зокрема, в межах РЛП "Стільське Горбогір’я" знаходяться унікальні стариці Дністра, камінь Дірявець, найстаріше дерево Львівщини у с. Верин.

У РЛП "Верхньодністровські Бескиди" знаходиться гора Магура-Лімнянська, що здіймається на 1022 м над рівнем моря та була стратегічним пунктом у Карпатах під час Другої світової війни.

"Територією Верхньодністровських Бескидів пролягає туристичний маршрут "Грозова брама". Територія парку також є місцевістю, де збережені народна обрядовість, звичаї і традиції", — розповідають у Львівській ОВА.

РЛП "Надсянський" розташований на трьох гірських хребтах, які перетинають його територію з північного заходу на південний схід, та у своїх межах має єдине Рамсарське угіддя Львівщини — верхове болото "Надсяння".

У РЛП "Равське Розточчя" можна побачити унікальні екосистеми схилів горбистого пасма Розточчя та одну з найдавніших дерев’яних церков України у с. Потелич.

Детальніше про відвідування парків можна дізнатися за номерами телефонів:

  • РЛП "Равське Розточчя" — (096) 47 32 885 (Юрій);
  • РЛП "Верхньодністровські Бескиди" — (098) 285 62 38 (Наталія);
  • РЛП "Надсянський" — (097) 998 60 75 (Мирослав);
  • РЛП "Стільське Горбогір’я" — (097) 934 69 55 (Андрій).

Можливо, пропустили:

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності