Як вивести слайм: іграшка, що створює проблеми

Діти граються слаймом

Складно, але можливо. Слайм виводять навіть із волосся.

Його обожнюють діти та не люблять батьки. Слайм придумала компанія Mattel – виробник Barbie, Hot Wheels та Monster High. Ця іграшка має властивості неньютонівської рідини. Грати нею цікаво як дітям, так і дорослим. Однак, якщо слайм потрапить на тканини – вивести його буде складно.

LVIV.MEDIA розповіло, як вивести слайм з одягу, диванів та килимів.

Як вивести слайм з одягу

Гарячою водою. Замочити одяг на 15 хвилин у воді температурою понад 70 градусів. Далі потерти місце, де прилип слайм. Якщо потребно, повторити ще раз. Або промити тканину гарячою водопровідною водою. Зрештою прати в машині.

Цей спосіб підійде для бавовни та трикотажу, але плями на синтетичному одязі виводити так не рекомендують.

Морозним повітрям. Сховати зіпсований слаймом одяг у пакет та покласти в морозильну камеру на 3 години. Далі зішкребти руками, щіткою або ножем. Залишки лизуна прати в теплій воді господарським милом.

Такий спосіб вдало справляється зі старими засохлими плямами від слайму. Його зазвичай використовують для виведення плям слайму з джинсів.

Засобом для видалення плям. Нанести засіб на пляму від слайму. Легко потерти. Залишити на 15 хвилин. Далі прати в машині з іншими речами.

Як вивести слайм із дивану та килима

Господарським милом. Натерти господарське мило на терці. Розвести з водою так, щоб утворилася пастоподібна суміш. Далі щедро нанести та втерти в тканину. Змити через 30 хвилин. Щоб спростити процес, можна одразу намилити пляму господарським милом. Залишити на годину, потім вимити диван або килим.

Перекисом водню. Рясно змочити перекисом водню ватний диск або марлеву серветку. Прикласти до плями та легко потерти. Частинки слайму відчіплятимуться поступово. Повторно змочувати диск або серветку, якщо потрібно. Зрештою промити диван чи килим губкою, намоченою в теплій воді.

Перекис водню освітлює тканини. Тому його не рекомендують використовувати для виведення плям від слайму на яскравих синтетичних тканинах.

Нашатирним спиртом. Розвести морську сіль у нашатирному спирті. Додати дві краплі лимонного соку. Нанести на пляму та залишити на 20 хвилин. Далі обережно змити губкою, намоченою в теплій воді.

Така суміш вдало справляється з давніми слідами лизуна. Але перед процедурою рекомендують протестувати реакцію нашатирного спирту на тканину. Робити це слід на внутрішньому шві тканини дивана або зворотному боці килима.

Засобами для чистки м’яких меблів та килимів. Нанести засіб на пляму від слайму. Легко втерти в тканину. Залишити на 20 хвилин. Потім вимити залишки плямовивідника губкою, змоченою в теплій воді.

Як вивести слайм із волосся

Кубиками Льоду. Скласти кубики льоду в пакет. Притулити його до пасма, у якому залип слайм. Охолоджувати лизуна впродовж 10–15 хвилин. Обережно вичесати щіткою.

Вазеліном, олією чи кремом. Щедро намастити пасмо зі слаймом вазеліном, олією або масним кремом. Дати впитатися впродовж 20 хвилин. Промити шампунем та губкою для тіла. Потім акуратно вичесати залишки.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало про хімікати в питній воді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності