• Головна
  • Енергетика
  • У Німеччині відновлювана електроенергія посунула з п'єдесталу традиційну

У Німеччині відновлювана електроенергія посунула з п'єдесталу традиційну

У Німеччині відновлювана електроенергія посунула з п'єдесталу традиційну

Німеччина хоче, щоб до 2030 року 80% енергетичного балансу ФРН становила сонячна й вітрова енергія, біомаса та гідроелектростанції

Згідно з даними, опублікованими у вівторок, 27 червня, на частку відновлюваної енергії припадало 52,3% споживання електроенергії в Німеччині за перші шість місяців цього року. Це на 3,1% більше, ніж роком раніше.

За даними комунальної групи BDEW і Центру досліджень сонячної енергії та водню (ZSW), частка відновлюваних джерел енергії становила 49,2% за перші шість місяців 2022 року, пише Reuters.

Натомість Німеччина хоче, щоб до 2030 року 80% енергетичного балансу ФРН становила сонячна й вітрова енергія, біомаса та гідроелектростанції, оскільки країна відмовляється від атомної енергетики та прагне скоротити більшу частину виробництва вугілля й використовувати газові станції здебільшого для резервного живлення мережі.

Зазначається, що попередні дані показали більш високе виробництво фотоелектричної енергії в травні та червні через сприятливу погоду. Вони також відображають значно нижче споживання електроенергії в першій половині 2023 року, коли споживання електроенергії впало на 6,5% порівняно з минулим роком до 262,8 терават-годин (ТВт-год).

Дані були розраховані відповідно до вимог Європейського Союзу базувати частку зеленої енергії на використанні, а не на виробництві, методом, прийнятим урядом Берліна для своїх кліматичних цілей.

Згідно з даними, внутрішнє виробництво електроенергії впало на 10,8% до 265,9 ТВт-год за шість місяців, включаючи виробництво на експорт.

Тоді як відновлювані джерела енергії становлять 137,5 ТВт-год – 51,7% від загального обсягу виробництва, порівняно з 46,4% у першій половині 2022 року, попри те, що обсяги виробництва зеленої електроенергії зменшилися на 0,6%.

Водночас традиційні джерела енергії – ядерна енергія, вугілля, природний газ і нафта – забезпечили 128,4 ТВт-год виробництва, порівняно зі 160,0 ТВт-год роком раніше.

Так, падіння традиційного виробництва відображало поступове припинення використання ядерної енергії до середини квітня та скорочення операторами виробництва, щоб відповідати слабкому попиту.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності