• Головна
  • Енергетика
  • У Червоному морі збільшується кількість танкерів із нафтою, яку просто там зберігають

У Червоному морі збільшується кількість танкерів із нафтою, яку просто там зберігають

У Червоному морі збільшується кількість танкерів із нафтою, яку просто там зберігають

Водночас транспортування нафти скоротилося

Обсяг нафти Саудівської Аравії у Червоному морі зріс до найвищого рівня за понад два з половиною роки.

Згідно з даними аналітичної компанії Vortexa, протягом тижня до 23 червня на нафтових танкерах стояло близько 129 мільйонів барелів сирої нафти. Це найбільше значення від жовтня 2020 року, пише Bloomberg.

Минулого тижня обсяги зберігання в Азії досягли максимуму за 11 місяців, тоді як на Близькому Сході вони були найвищими з січня цього року.

Так, у Червоному морі відбулося скупчення саудівських нафтових танкерів, хоча останніми днями з’явилися попередні ознаки того, що кількість суден може почати скорочуватися.

Водночас в останні кілька місяців деякі порти Китаю також посилюють перевірки старих суден, залишаючи деякі вантажі в очікуванні.

Натомість загальний обсяг нафти в морі, включаючи барелі в дорозі, фактично падає. Це тому, що транспортування нафти скоротилося. Зокрема, ОПЕК+ скоротила видобуток сирої нафти в останні місяці, тоді як Саудівська Аравія заявила про подальше скорочення видобутку з початку липня 2023 року.

Нагадаємо, за даними Міжнародного енергетичного агентства, зростання глобального попиту на нафту майже припиниться в найближчі роки та досягне піку цього десятиліття. А споживання в Китаї сповільниться після початкового відкладеного відновлення.

Енергетики

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності