• Головна
  • Економіка
  • Держава компенсує фермерам частину вартості сільгосптехніки, але є умова

Держава компенсує фермерам частину вартості сільгосптехніки, але є умова

Фото ілюстративне «Суспільного»

Фермерам повертатимуть частину грошей за придбану сільгосптехніку українського виробництва

Держава частково компенсуватиме фермерам вартість сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва. Така компенсація — це частина економічної програми «Зроблено в Україні».

Рішення про запуск програми уряд ухвалив 8 березня. Водночас 8 квітня міністерка економіки Юлія Свириденко підписала наказ про формування та затвердження переліку вітчизняної техніки й обладнання для агропромислового комплексу. Держава компенсуватиме 25% від вартості техніки та обладнання з цього переліку.

Як фермерам отримати часткову компенсацію за сільгосптехніку

За інформацією Міністерства економіки, щоб отримати часткову компенсацію від держави вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має:

  • обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки;
  • придбати потрібну йому техніку;
  • подати до уповноваженого банку заявку та документи, щопідтверджують купівлю.

У держбюджеті на 2024 рік на реалізацію цієї програми закладено мільярд гривень. За підрахунками міністерства, цього вистачить, щоб задовольнити заявки на вітчизняну техніку близько 4000 агровиробників.

Станом на 8 квітня до оновленого переліку увійшло 964 номенклатурних позицій продукції від 21 українського виробника сільгоспмашин та обладнання. За підсумками надходження та розгляду нових заяв виробників техніки та обладнання перелік буде оновлюватися.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності