• Головна
  • Економіка
  • Володимир Зеленський наклав санкції на низку бізнесменів-контрабандистів

Володимир Зеленський наклав санкції на низку бізнесменів-контрабандистів

Президент України увів в дію санкції проти "Королів контрабанди"

До нового списку увійшло сім бізнесменів, яких повʼязують з обігом контрабанди в Україні

Указом Президента України Володимира Зеленського 4 квітня 2024 року ввели в дію персональні санкції РНБО проти семи бізнесменів, яких тісно повʼязують з обігом контрабанди в Україні. На п’ятьох з них раніше вже накладали санкції, проте термін збіг і президент їх продовжив. А на ще двох бізнесменів санкції наклали вперше. Відповідне рішення опублікували 4 квітня на сайті Президента.

Накладені санкції

Санкції фактично продовжили для п’яти контрабандистів, які потрапили туди 3 квітня 2021 року. Йдеться про:

  • Вадим Альперін — український бізнесмен, один з основних фігурантів справи щодо корупції на Одеській митниці. Статки Альперіна оцінюються в 1 млрд доларів.
  • Віктор Шерман — одеський підприємець, який займався морськими вантажними перевезеннями та імпортом одягу. Одеські ЗМІ вважають його одним із партнерів Вадима Альперіна.
  • Олександр Єрімічук — український бізнесмен з Чернівців, в якого Президент позбавив громадянства і назвав “топконтрабандистом”. Має прізвисько в кримінальному світі “Слон”.
  • Юрій Кушнір — колишній депутат Чернівецької облради від “Партії Регіонів”. Бізнес-партнер Єрімічука.
  • Орест Фірманюк — український бізнесмен. У ЗМІ про нього пишуть як про організатора "сірих" схем завезення в Україну зокрема товарів господарської групи та тканин.

Вперше у санкційний список потрапили:

  • Андрій Попов — колишній громадянин України, який з 2022 року має громадянство РФ.
  • Араік Амірханян — одеський бізнесмен, якого підозрюють у розкраданні грошей на будівництві доріг. Перебуває у міжнародному розшуку. Має громадянство Росії та Вірменії.

Варто зазначити, що усім бізнесменам санкції наклали на три роки, лише одному Араіку Амірханяну на 10.

Додамо, що з попереднього санкційного списку кількох бізнесменів викреслили — Івана Бокало, Володимира Дідуха, Олександра Кравченка, Валерія Пересоляка і Олександра Чудакова. Причина вилучення із санкціного списку не розголошується.

До слова, персональні санкції передбачають: блокування активів в Україні, заборона будь-яких торговельних операцій і взагалі заборона будь-якої діяльності в межах України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності