• Головна
  • Світ
  • Євросоюз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії

Євросоюз ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії

Єс запровадив чергові санкції проти Росії, фото ілюстративне

Під обмеження, зокрема, потрапили компанії з третіх країн, які допомагають Росії обходити санкції

Рада Європейського Союзу ухвалила 13-й пакет санкцій проти росії до другої річниці російського повномасштабного вторгнення в Україну. Пакет включає індивідуальні обмеження, імпортно-експортний контроль, санкції щодо заліза і сталі.

Як повідомила пресслужба Ради ЄС, у санкційні списки потрапили ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб. Вони стосуються, зокрема, військового й оборонного секторів. Ці компанії та люди беруть участь у постачанні озброєння з КНДР до Росії, депортації та військовому перевихованню українських дітей.

Також Рада ЄС додала 27 нових суб’єктів до переліку тих, хто безпосередньо підтримує військово-промисловий комплекс Росії й тих, що допомагають технологічному вдосконаленню російського сектора оборони та безпеки. Деякі з цих компаній і організацій базуються в третіх країнах — Індії, Шрі-Ланці, Китаї, Сербії, Казахстані, Таїланді й Туреччині. Вони допомагали Росії обходити санкції, виробляти й розробляти електронні компоненти для зброї. Такі компанії тепер підпадатимуть під жорсткіші експортні обмеження щодо товарів і технологій подвійного призначення.

Крім того, ЄС ввів додаткові обмеження на експорт до Росії електричних трансформаторів, компонентів для розробки й виробництва безпілотників. Також Рада ЄС додала Велику Британію до списку країн-партнерів, які вводять санкції щодо імпорту чавуну й сталі з Росії.

Додамо, що під європейськими санкціями перебувають вже понад 2000 людей і компаній з Росії. Водночас попри санкції Росія продовжує через треті країни отримувати, наприклад, іноземні компоненти для виробництва зброї, зокрема — ракет.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності