• Головна
  • Україна
  • У російських керованих авіабомбах знайшли побутові вентилятори з Франції

У російських керованих авіабомбах знайшли побутові вентилятори з Франції

Російська керована авіабомба, фото ілюстративне

Один такий вентилятор коштує 13 євро

Росія у виробництві керованих авіабомб (КАБів)використовує побутові вентилятори, які продаються у Франції за 13 євро: Про це директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін повідомив у п’ятницю, 23 лютого, в коментарі «Українській правді».

«Ми бачили двигуни від КАБів, керованих авіабомб. Вони від звичайного вентилятора, який продається у Франції “аж” за 13 євро. Росіяни його перебирають і монтують на механізм, що розкриває крила бомби», — розповів Рубін.

За його словами, кількість іноземних елементів в озброєнні Повітряно-космічних сил РФ від початку повномасштабного вторгнення суттєво не зменшилась. Зокрема, росіяни змінюють виробників електрочипів, наприклад, американських на тайванських, або застосовують у ракетах електроніку з безпілотників «Орлан» та інших. Але загалом, на його думку, це поки не призводить до глобального погіршення якості озброєння та обсягів його виробництва.

Нагадаємо, що Росія попри санкції продовжує отримувати західну електроніку для своїх озброєнь. Головним чином вона потрапляє туди через треті країни, які не перебувають під санкціями.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності