• Головна
  • Світ
  • Латвія більше не імпортуватиме агропродукцію з Росії та Білорусі

Латвія більше не імпортуватиме агропродукцію з Росії та Білорусі

Латвія більше не імпортуватиме агропродукцію з Росії та Білорусі

Латвія була другим найбільшим імпортером російської сільськогосподарської продукції в ЄС

Сейм Латвії вирішив заборонити імпорт до країни сільськогосподарської продукції з Росії та Білорусі. До заборони Латвія була другим найбільшим імпортером російської сільськогосподарської продукції в ЄС. Заборона діятиме до 1 липня 2025 року, повідомили на офіційному сайті Сейму у четвер, 22 лютого.

22 лютого Сейм Латвії голосував за поправки до закону про сільське господарство та розвиток сільських територій. Ці поправки забороняють імпорт до країни сільськогосподарської продукції, виробленої в Росії та Білорусі. Їх не можна буде імпортувати як з територій Росії та Білорусі, так і з інших країн. Нові правила забороняють ввезення продуктів сільського господарства для подальшої реалізації в Латвії, проте їх можна буде возити транзитом через країну.

“Мета змін — не допустити додаткових доходів до бюджетів країн-агресорів та їхніх компаній від експорту своєї продукції до Латвії, що сприяє продовженню війни в Україні“, — зазначили в Сеймі. До прийняття правок Латвія була другим найбільшим імпортером російської сільськогосподарської продукції в ЄС — протягом останніх 10 місяців в країну з Росії ввезли продуктів на 280 млн євро.

Депутати латвійського Сейму підтримали поправки до закону — за їх впровадження проголосували 69 депутатів, а проти — лише 9. Протягом наступних 14 днів уряд складе конкретний список заборонених продуктів. Триватиме заборона до 1 липня 2025 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності