Польща посилить перевірки українських товарів на кордоні

Фото: міністерство сільського господарства та сільського розвитку Польщі

Представники Міністерства сільського господарства Польщі почали інспектувати прикордонні пункти

Уряд Польщі почне посилено контролювати та активно перевіряти на кордоні товари, які ввозять з України. Про це повідомила пресслужба міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі, у неділю, 4 лютого.

У соцмережі “Х” (Twitter) на сторінці відомства з’явилась публікація, де зазначається, що очільник міністерства Чеслав Секерський анонсує посилення контролю та більшу активізацію перевірок. “Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства”, — ідеться в повідомленні польського відомства.

Відтак заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак почав наглядати за перевірками сільськогосподарської продукції, яку ввозять з України, у контрольно-пропускних пунктах. У суботу він інспектував Грубешув, а в неділю відвідав КПП “Ягодин — Дорогуськ”.

Колодзєйчак опублікував фото неякісної замороженої малини з України, яку виявили під час перевірки на кордоні. “Після такої малини висновок один: ембарго на українську заморожену малину, якої у 2023 році до Польщі надійшло понад 60 тис. тонн”, — написав заступник міністра.

Нагадаємо, польські фермери, у п’ятницю, 2 лютого, повідомили про оголошення загального страйку, який триватиме з 10:00 9 лютого до 10 березня та передбачатиме блокування пунктів пропуску на кордоні з Україною. Фермери виступають проти рішення Єврокомісії продовжити торговельну угоду ЄС з Україною до червня 2025 року. Ця угода передбачає безмитне ввезення до країн ЄС низки товарів, зокрема сільськогосподарської та харчової продукції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності