На Волині у сільському храмі замироточили дві ікони

На Волині у сільському храмі замироточили дві ікони

Обидві ікони написані у сімнадцятому столітті

На Волині у храмі Благовірних князів-страстотерпців Бориса і Гліба ПЦУ замироточили одразу два образи Діви Марії з Дитятком. Обидві ікони датовані сімнадцятим століттям. Про це 12 квітня повідомили на сайті Релігійно-інформаційної служби новин з посиланням на Волинську єпархію ПЦУ.

Замироточили під час служби

Під час служби парафіянин помітили, як з очей Богородиці під час молебню за воїнів витікають “краплі мира”. Він з дружиною біля ікони Божої Матері молився за здоров’я сина, який нині воює.

Це все воля Божа. Ми завжди стараємося бачити у цьому знаки. Тим паче у такі складні часи. Ми б дуже хотіли, щоб це мироточіння було знаком миру та швидкої перемоги” — зауважив настоятель парафії протоєрей Михайло Стрільчук. У цьому храмі таке явище відбувається уже не вперше. Два роки тому замироточили три ікони, а також хрест у вівтарі.

До слова, храм на честь Бориса і Гліба, одних із перших давньоруських святих, зведено у с. Шклинь 12 років тому. До того, на місці храму був музей атеїзм, який Радянський Союз переробив з церкви, яку спорудили ще у 1864 році. Церква обʼєднує близько тисячі парафіян із двох сусідніх сіл.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності