У Львові виставлять півтора десятка старовинних плащаниць із галицьких храмів

Плащаниця. Скриншот з відео

Виставку відкриють 25 квітня на вулиці Кривоноса, 1 у Львові

У храмі священномученика Климентія Шептицького у Львові на вулиці Кривоноса, 1 з 25 квітня і до Великодня будуть виставлені старовинні плащаниці з галицьких храмів. Про це повідомляють у Музеї Митрополита Андрея Шептицького. Більшість плащаниць, які представлять на виставці, віднайшов о. д-р Севастьян Дмитрух. Виставку відкриють за 10 днів до Великодня — 25 квітня.

Які плащаниці будуть на виставці

Більшість плащаниць, представлених на виставці, віднайшов у різних куточках Львівщини о. д-р. Севастьян Дмитрух.

Виставка старовинних плащаниць

Старовинні плащаниці з галицьких церков виставимо у нашому храмі священномученика Климентія Шептицького. Близько півтора десятка неповторних церковних реліквій будуть доступні для огляду з 25 квітня і до Великодня.Більшість із них о.-др. Севастьян Дмитрух віднайшов у різних куточках Львівщини.Загалом у його колекції та колекції музею - пів сотні таких творів, найстаріший — із 16 століття. Про кожну Плащаницю отець розповідає з величезною любовʼю. Тільки послухайте ці кілька секунд! Вважайте це таким завчасним анонсом. Точну годину відкриття виставки ми ще повідомимо.

Posted by Музей Митрополита Андрея Шептицького on Wednesday, April 3, 2024

Загалом у колекції отця та музею пів сотні таких творів, йдеться у повідомленні. Найстаріша плащаниця — із 16 століття. Точну годину відкриття виставки у музеї обіцяють повідомити додатково.

Нагадаємо, у Львові відкрили виставку “Страсті Христові”. Там розмістили 14 стендів — візуалізацій станцій Хресної дороги. Вхід на виставку вільний.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності