Фонд Козицького організував мистецьку виставку в Парижі

Відкриття виставки у Парижі

Прибуток із виставки піде на арттерапевтичний центр Будинку Офіцера у Львові

У четвер, 4 квітня, в центральній частині Парижу Благодійний Фонд Козицького “Ми і світ” презентував виставку “FENÊTRE” (“ВІКНО”). Митці у своїх творах відтворили мотив і сенс вікна, як образ і як метафору. Загалом на виставці презентували 56 творів мистецтва малярства, графіки, пластики і ювелірства.

Вікно, як надія і крок в невідоме

У проєкті взяли учать 24 українські митці з різних регіонів України. Згідно із концепцією головної кураторки виставки Христини Береговської, вікно показане на виставці в кількох іпостасях: “Самотні уцілілі шиби Маріупольських багатоповерхівок, крізь які вже більше ніколи не зазирнуть їхні мешканці. Вікно, як рожеве скло, через яке споглядає дитина проживаючи складне дитинство. Вікно, як третє око, що відкрилося кожному українцю, який тримається в боротьбі чи пробує прожити на чужому ґрунті”.

Відкриття виставки 4 квітня відвідали понад 150 любителів мистецтва, дипломати, галеристи, репортери та художники. Виставку організовували в межах мистецького проєкту “Ми і світ” Благодійного Фонду Козицького. 

Відвідати виставку у Парижі можна до 23 квітня 2024 року. Зібрані кошти підуть на арттерапевтичний центр Будинку Офіцерів у Львові.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності