У Львові експонують артефакти білих хорватів зі Стільського городища

У Львівському музеї продемонструють пам’ятки білих хорватів

Торік у Стільському заповіднику вперше з 1990-х провели археологічні дослідження

У четвер, 14 березня, у Львові о 12:00 відкриють виставку артефактів, знайдених на території Стільського городища, повідомила 13 березня Львівська обласна рада.

Пам’ятки з археологічних розкопок

Експонуватимуть їх в Археологічному музеї Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України, що на вулиці Винниченка, 24. Демонструватимуть пам’ятки, які були знайдені під час археологічних досліджень 2023 року у Стільському заповіднику, зокрема й на місці Ілівського городища-святилища.

Давнє місто білих хорватів

Довідково: Стільське городище – це давнє місто дохристиянської епохи слов’янських племен білих хорватів, яке зараз є пам'яткою археології національного значення. До заповідника входять 5 пам'яток: городище IX-XI ст. в селі Стільсько, Ілівське городище-святилище VIII–X ст., камінь “Диравець” й земляна гребля XIX ст. у селі Дуброва Тростянецької громади, печерні комплекси в урочищі Чорна Гора в Миколаєві.

Зараз там функціонує комунальний заклад Львівської обласної ради “Історико-культурний заповідник “Стільське городище”. Торік там вперше з 1990-их років провели археологічні дослідження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності