Директором заповідника "Давній Пліснеськ" став Володимир Шелеп

Директором  заповідника "Давній Пліснеськ" став Володимир Шелеп

Володимир Шелеп з листопада 2015-го року виконував обов'язки директора Адміністрації історико-культурного заповідника ”Давній Пліснеськ”

Директором історико-культурного заповідника "Давній Пліснеськ" став Володимир Шелеп. Таким було рішення відкритого конкурсу, який відбувся у Львівській обласній раді. Про це 13 листопада повідомив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Надалі управління майном спільної власності має укласти з Володимиром Шелепом контракт на 5 років.Від лютого 2022 року заповідник не зупиняв роботу. У травні минулого року тут активно відновили археологічні дослідження та екскурсійну діяльність, яка, через зростання внутрішнього туризму, навіть виросла у рази. Щодо розкопок, то за цей час вдалося дослідити майже 400 кв м поза дитинцем, де, власне, планують розбудувати археологічний скансен.

У 2021 році в “Давньому Плісненську” відтворили давню плісненську хижу Х століття, біля неї цьогоріч висіяли традиційні для того часу і місця злакові. На черзі - друге давнє житло, макет якого представлять відвідувачам вже незабаром.

Довідково:

Володимир Шелеп — археолог за фахом, працював у Львівському історичному музеї. З листопада 2015-го року виконував обов'язки директора Адміністрації історико-культурного заповідника ”Давній Пліснеськ”, яку очолив у лютому 2016-го та, відповідно до результатів конкурсу, у 2017-у році.

Нагадаємо, на початку жовтня управління майном спільної власності Львівської обласної ради оголосило конкурс на заміщення посад директорів трьох комунальних закладів:

  • «Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка»,
  • «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське горбогір’я»,
  • «Адміністрація історико-культурного заповідника «Давній Плісненськ».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності