• Головна
  • Культура
  • У німецькому Фрайбурзі відкрилася виставка сучасного українського мистецтва

У німецькому Фрайбурзі відкрилася виставка сучасного українського мистецтва

У німецькому Фрайбурзі відкрилася виставка сучасного українського мистецтва

Прибуток з виставки піде на медичне приладдя для однієї із львівських клінік

У середу, 17 січня, в Українському культурному центрі у Фрайбурзі відкрилася виставка сучасного українського мистецтва «Україна: дві реальності або український сюрреалізм». Організували виставку мистецький проєкт «Ми і Світ» Благодійного Фонду Козицького спільно з Німецько-Українським товариством Фрайбурга.

Донати відвідувачів спрямують на облаштування медичного приладдя для «Клініки амбулаторно-поліклінічної допомоги 1120 ВМКЦ ЗР» (клініка Міноборони). Відвідати виставку можна до 17 березня за адресою Salzstrasse 37, Freiburg. На виставці живопису і скульптурної пластики є 51 твір 26 сучасних українських митців. Всі роботи створені в час повномасштабного вторгнення.

Виставка сучасного українського мистецтва «Україна: дві реальності або український сюрреалізм» показує глядачам два світи: життя українців через чорно-білий монітор та через кольорові окуляри. Дві українські реальності віддзеркалюються у мистецтві українських художників. Виставка поділена на три розділи: чорна земля, кольоровий сюрреалізм та білий світ. Чорна земля – це про згорання і про втрати, кольоровий сюрреалізм – про надприродну фантазію і пристрасть, білий світ – про безпечний схід сонця та омріяний спокій.

В межах виставки «Україна: дві реальності або український сюрреалізм» в Українському культурному центрі пройшла екскурсія, а також відбулися арттерапія для жінок та мистецький воркшоп з дітьми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності