Які до біса схеми під час війни? Але вони є

Машинки дуже потрібні на передовій. І знаходять волонтери недорого — від 3-ох до 4-ох тисяч за цілком "живий" позашляховик. Я не беруся збирати — боюсь, не зможу. Сотні чи півтори тисячі — це багато. І коли читаю про "розчинені в туманній далечині" мільйони — починаю трохи нервувати. Здавалося, що війною перейнялися всі. Хтось воює, хтось волонтерить, хтось оре за себе і цих двох. Ну, які до біса схеми в такий час? Але час показує, що є люди зі "справді міцними нервами". Війна не вибила їх із рівноваги та працюють, як у мирний час.

Отже, сама новина. Голова Львівської ОВА Максим Козицький звертається до керівництва Державної податкової служби та до Мінфіну. Там є питання щодо роботи податкової в області та повернення ПДВ. Картина справді цікава. Є 135 підприємств, які отримали повернення ПДВ на 1 млрд 165 млн гривень. Масштаби логічні — багато фірм змушені були евакуюватися у Львівську область. Питання в іншому. Із цих 135 щасливих одержувачів повернення ПДВ 13 взагалі не мають жодного співробітника, а здобули 129 мільйонів. При цьому податків сплатили 20 млн. Є підприємство, яке заплатило 26 тис. податків, а повернення ПДВ — 40 млн. Тридцять підприємств працюють менше року, заплатили 7,3 млн податків, а повернення отримали — 242 млн. На 16 з них жодного співробітника. Ось такі чудові історії, які викликають логічні запитання.

Звісно, ​​голова ВДА ці питання ставить. Податкова служба відповіла просто і зрозуміло — не ваша справа. Якщо бюрократичною мовою, то ці питання не входять до компетенції ВДА. Говорять, у правильному питанні полягає половина відповіді. Ну, іноді й у такій лаконічній відповіді є велике значення. При податковій, до речі, зібрали громадську раду, запросили журналістів, але, по суті, конкретних відповідей не прозвучало. Чи не ваша справа, що незрозуміло? Цифри у голови ОВА неправильні, а які правильні — ми не скажемо.

Звертайтесь до правоохоронців. З останньою тезою, до речі, я повністю згоден. Це буде логічний перебіг.

Блоги

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності