• Головна
  • Війна
  • Росіяни вдарили ракетами по енергетичній інфраструктурі трьох областей України

Росіяни вдарили ракетами по енергетичній інфраструктурі трьох областей України

Пошкодження об’єктів енергетики є й на Львівщині

У ніч на суботу, 27 квітня, росіяни вкотре завдали удару по енергетичній інфраструктурі України. Внаслідок ракетної атаки пошкоджень зазнали об’єкти енергетики у трьох областях України, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Постраждали чотири ТЕС ДТЕК

Загалом у ніч на суботу, 27 квітня, ворог запустив по Україні 34 ракети повітряного, наземного та морського базування. Повітряним силам ЗСУ вдалося збити 21 російську ракету, зокрема 6 крилатих ракет “Калібр“, 6 крилатих ракет X-101/X-55, 1 крилату ракету “Іскандер-К“ та 8 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69.

Під час чергової масованої російської ракетної атаки росіяни постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури у трьох областях — Львівській, Дніпропетровській та Івано-Франківській. На Дніпропетровщині росіяни пошкодили енергетичні об’єкти у двох районах області — у Дніпровському та Павлоградському. Там сталося кілька пожеж. Через атаку 39-річний працівник одного з підприємств отримав поранення, його госпіталізували, повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У ДТЕК уточнили, що внаслідок удару пошкоджень зазнали чотири теплоелектростанції компанії. Як повідомили у пресслужбі, обладнання на цих підприємствах серйозно постраждало. Наразі працівники пошкоджених ТЕС намагаються ліквідовувати наслідки атаки. Загалом з початку повномасштабного вторгення ворог атакував об’єкти ДТЕК понад 170 разів.

Нагадаємо, з березня росіяни активно обстрілюють енергетичну інфраструктуру України. За цей час їм вдалося знищити три теплоелектростанції — Бурштинську, Зміївську та Трипільську. Також окупанти зруйнували Дніпровську ГЕС. Про те, чому, попри втрати енергетичної інфраструктури, українці все ще мають світло, розповіли журналісти LVIV.MEDIA.