Львівські лікарі сформували 6-річній дівчинці піднебіння із щоки

Львівські лікарі сформували 6-річній дівчинці піднебіння із щоки

Дитина із Хмельниччини народилася без піднебіння

Щелепно-лицеві хірурги Центру дитячої медицини (лікарня «Охматдит») успішно прооперували 6-річну дівчинку з Хмельницької області у якої від народження не було піднебіння. Про це 10 січня повідомили на сторінці медустанови у Facebook.

У 6-річної Ангеліни вроджена вада — розщілина твердого та м'якого піднебіння. Це одна із найпоширеніших вроджених аномалій, що вражають дітей в усьому світі. Йдеться про неповне формування верхньої губи (розщілина губи) або піднебіння (розщілина піднебіння) може відбуватися окремо, або обидва дефекти можуть виникати разом. Умови можуть варіюватися за ступенем тяжкості і можуть впливати на одну або обидві сторони рота.

В Ангеліни розщілина була дуже широкою, тому ніхто з лікарів не брався оперувати дитину. Натомість у львівському «Охматдиті» вирішили ризикнути. «У нас все вдалося! Ми закривали дефект за допомогою клаптя — тканини, яку взяли зі щоки дитини», — розповіла щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична. Дівчинку вже виписали додому. Її чекає ще тривалий період реабілітації.

До слова, у 2023 році в Клініці «Хірургія Плюс» лікарні «Охматдит» прооперовано понад 200 дітей з щелепно-лицевою патологією.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності