Спалах гепатиту на Вінничині: кількість хворих стрімко зросла

Спалах гепатиту на Вінничині: кількість хворих стрімко зросла

Серед пацієнтів 15 дітей

У Вінницькій області, станом на 25 жовтня, госпіталізовано вже 100 осіб з підозрою на гепатит А. Діагноз підтверджено у 81 пацієнта, з яких 15 дітей. Ще 19 пацієнтів перебувають у лікарні з підозрою на інфікування та очікують підтвердження діагнозу. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

Наразі причини, з якими можна повʼязати випадки захворювання – відвідування масових заходів чи вживання однакових продуктів, – не встановлено. Відомо, що усі пацієнти проживають у різних мікрорайонах міста Вінниці та населених пунктах області”, — йдеться у повідомленні.

Фахівці продовжують дослідження питної води та навколишнього середовища у районі спалахів. За словами спеціалістів, 129 проб води, взяті з громадських джерел питної води, приватних криниц та точок продажу питної води, відповідають Державним санітарним нормам.

Довідково: гепатит А – це вірусне захворювання, що вражає печінку та може мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Вірус гепатиту А передається через вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї.

Нагадаємо, 24 жовтня МОЗ повідомило, що на Вінничині 60 людей госпіталізували з підтвердженим діагнозом гетатит А, серед них 14 дітей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності