• Головна
  • Війна
  • Працівники ТЦК видаватимуть електронні повістки — Уряд ухвалив нову постанову

Працівники ТЦК видаватимуть електронні повістки — Уряд ухвалив нову постанову

Працівники ТЦК видаватимуть електронні повістки

ТЦК формуватимуть повістки через Єдиний державний реєстр

Уряд України ухвалив постанову, яка передбачає формування повісток допомогою реєстру “Оберіг”. Це повинно спростити роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Про це 10 липня повідомили у Міністерстві оборони України.

Повістки зможуть підписувати електронним підписом

Тепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Це значно прискорить та спростить процедуру, оскільки нова постанова дозволяє зменшити кількість паперової роботи та централізувати процес створення повісток. Ініціаторами змін виступили Міністерство оборони та Генеральний штаб.

“Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Тепер цей процес стає централізованим: повістки можна сформувати та роздрукувати за допомогою реєстру Оберіг. Також оператори ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису”, — йдеться у повідомленні.

Однак, у Міноборони наголосили, що сам спосіб доставки повісток залишається незмінним — їх, як і раніше, будуть вручати особисто або надсилати поштою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності