На Львівщині затримали адміністраторів Viber-каналу за інформування про видачу повісток

На Львівщині затримали адміністраторів Viber-каналу за інформування про видачу повісток

Зловмисники мали інформаторів на території області

На Львівщині СБУ затримала групу осіб, які створили у Viber канал для інформування чоловіків про дії працівників ТЦК. Інформацію знаходили завдяки допомозі інформаторів — інших місцевих жителів, — повідомила пресслужба СБУ у четвер, 18 січня.

За даними правоохоронців, мешканці Львівщини створили канал у Viber, в якому інформували підписників про роздачу повісток військовозобов’язаним. «Відомості про локації перебування працівників ТЦК публікувались в онлайн режимі завдяки інформаторам серед місцевих жителів. Через постійне оновлення інформації Viber-канал набирав чималого розголосу та швидко нарощував аудиторію», — розповіли в СБУ.

Правоохоронцям вдалося встановити особи адміністраторів зловмисного каналу. Точної кількості порушників не зазначили, проте відомо, що до створення та підтримування Viber-каналу була залучена група осіб. 

Під час обшуків, правоохоронці вилучили в злочинців мобільні телефони з доказами їхньої причетності до каналу. Творцям та адміністраторам каналу повідомили про підозру у перешкоджанні мобілізації. Їм може загрожувати до 15 років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності