• Головна
  • Війна
  • В Міноборони розробили спеціальний адаптивний одяг для поранених бійців

В Міноборони розробили спеціальний адаптивний одяг для поранених бійців

В ЗСУ з’явиться адаптивний одяг для поранених

До комплекту входить верхній та нижній одяг зі спеціальними застібками

Міністерство оборони України затвердило вимоги до цього одягу. Він призначений для того, щоб швидко та зручно переодягнути пораненого бійця в медичних закладах. Про це 6 липня повідомили у Міністерстві оборони України.

Передбачили п'ять розмірів і розрахована на три зрости

До комплекту входитимуть п'ять предметів одягу: майка, шорти, штани, футболка та реглан (різновид кофти). Особливість цього одягу в тому, що його можна легко розстібнути по боках. Для цього використовуватимуться спеціальні застібки, які не викликатимуть подразнення шкіри пораненого.

“Це дуже важливий крок для створення комфортних умов для поранених ще на етапі стабілізаційного пункту. Наша мета, щоб кожний поранений отримував цей набір. Попереду ще велика нормотворча і випробувальна робота, але основний крок уже зроблено”, — пояснила заступницям міністра оборони України Наталія Калмикова.

Передбачили п'ять розмірів і розрахована на три зрости. Одяг буде зручним як для чоловіків, так і для жінок, запевнили у Міноборони. Наразі декілька моделей українських виробників перебувають на етапі доопрацювання і їх будуть тестувати у практичних умовах під час військово-дослідних випробувань.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності