• Головна
  • Війна
  • Міноборони закупило жіночої військової форми на 130 млн грн

Міноборони закупило жіночої військової форми на 130 млн грн

фото умовне

Жіночий костюм складається з куртки, штанів та двох нарукавних знаків з українською символікою

Міністерство оборони України закупило партію жіночих літніх польових костюмів для військових на суму близько 130 мільйонів гривень. Ця закупівля покриває потреби в жіночій формі до кінця 2024 року. Про це повідомило Міністерство Оборони України.

Більшу частину костюмів вже доставлено до різних військових частин. Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков зазначив, що закупівля спеціальної жіночої форми — це важливий крок на шляху до рівноправності в Збройних Силах України.

“Попри повномасштабну війну Міноборони працює над забезпеченням питання рівності між нашими захисниками та захисницями. Закупівля жіночої військової форми – важливий крок. Ці закупівлі — це про повагу до рівності та справедливості у лавах ЗСУ”, — пояснив Дмитро Кліменков.

Кожен жіночий костюм складається з куртки, штанів та двох нарукавних знаків з українською символікою — державним прапором. Жіноча форма відрізняється від чоловічої кроєм, який враховує особливості жіночої фігури. Костюми представлені у розмірах від 40 до 64, розраховані на зріст від 146 до 188 см.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності