• Головна
  • Україна
  • Військові навчатимуть вчителів предмету "Захист України" в школах

Військові навчатимуть вчителів предмету "Захист України" в школах

Фото умовне

Програму для тренерів розробило Міністерство освіти і науки України

В країні оновлюють підхід до викладання предмету "Захист України" в 10-11 класах. Тепер військові, зокрема демобілізовані захисники України, навчатимуть вчителів предмету "Захист України" в школах. Про це у четвер, 23 травня, повідомив віцепрем'єр-міністр і міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Для уроків закуплять сучасну техніку майже на 2 млрд гривень

Тренерами для вчителів визначили демобілізованих бійців ЗСУ, інструкторів цивільного захисту, а також досвідчених викладачів суміжних дисциплін та фахівців з роботи з молоддю. Окрім залучення військових, для уроків "Захисту України" закуплять сучасну техніку - стрілецькі тренажери, дрони, манекени. На це уряд виділив 1,74 млрд гривень.

“Розуміємо, що неможливо якісно навчити дітей без навчання вчителів, тому зараз шукаємо для них тренерів. Ними можуть стати демобілізовані захисники й захисниці України, інструктори центрів цивільного захисту, вчителі “Захисту України” та суміжних предметів, а також фахівці, які працюють із молоддю”, — пояснив Михайло Федоров.

Раніше предмет називався "Захист Вітчизни" та "Допризовна підготовка". Тепер планують інтегрувати в курс громадянську освіту, а також надавати більше практичних знань і навичок з питань оборони країни. Програму для тренерів розробили в Міністерстві освіти разом з школою "Майбутні", військовими "Азова" та OSINT-агенцією Molfar. Після навчання тренери вчитимуть викладачів у регіонах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності