• Головна
  • Війна
  • На Миколаївщині 74-річного зрадника посадили до в’язниці за підготовку російського удару по ТЕЦ

На Миколаївщині 74-річного зрадника посадили до в’язниці за підготовку російського удару по ТЕЦ

74-річний мешканець Миколаєва отримав 15 років в'язниці.

Щоб уточнити геолокацію енергооб’єкта, зловмисник фотографував його периметр

На Миколаївщині до 15 років позбавлення волі засудили 74-річного місцевого мешканця, який готував ракетний удар по енергетичній інфраструктурі регіону. Про це 3 червня повідомила Служба безпеки України.

Серед основних цілей ворога була теплоелектроцентраль, яка забезпечує опаленням майже половину житлових будинків та промислових підприємств обласного центру. Щоб уточнити інформацію про її геолокацію і технологічні потужності, зловмисник фотографував периметр енергооб’єкта.

Співробітники СБУ своєчасно викрили ворожого агента, задокументували його розвідувальну активність і затримали. Як встановило розслідування, зловмисником є 74-річний мешканець Миколаєва, ідеологічний прихильник кремлівського режиму, якого окупанти дистанційно завербували влітку 2022 року. За співпрацю зраднику обіцяли грошову винагороду та лояльне ставлення рашистів у разі захоплення регіону.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив ворожому агенту 15 років тюрми. Його визнали винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності