• Головна
  • Війна
  • Сьомий Карпатський загін ДПСУ шукає понад 200 людей на службу за контрактом

Сьомий Карпатський загін ДПСУ шукає понад 200 людей на службу за контрактом

Сьомий Карпатський загін ДПСУ шукає понад 200 людей на службу за контрактом

Прикордонникам потрібні інспектори, технічні спеціалісти, водії та навіть кухарі

Зараз у Львівському прикордонному загоні є понад 200 незаповнених вакансій на службу за контрактом. Набір до лав прикордонного загону розпочався після того, як Президент України підписав указ про збільшення кількості особового складу в лавах прикордонників. Про це у понеділок, 3 червня, розповіли працівники Державної прикордонної служби на брифінгу.

Етапи добору в ряди прикордонної служби

Як розповів заступник керівника відділу комплектування Львівського прикордонного загону Сергій Степанов, першочергово прикордонна служба відбирає людей на базову посаду інспектора, також є вакансії, які потребують додаткової підготовки. “Кухарі, звʼязківці, фінансисти, автомобілісти, технарі. Потрібно лише звернутись до сьомого прикордонного загону, який знаходиться у Львові, вул. Личаківська. Кандидат може прийти до нас на співбесіду. Ми вивчаємо усі особисті дані кандидата, його освіту і на основі цього ми підбираємо йому посаду”,— розповів Сергій Степанов.

За його словами, щоби підписати контракти із ДПСУ, потрібно пройти кілька етапів:

  1. Подати заяву на обробку персональних даних;
  2. пройти професійно-психологічний відбір;
  3. пройти перевірку особистих даних і застережень про можливу відмову у службі;
  4. пройти військово-лікарську комісію. Пріоритетний кандидат — без обмежень по стану здоровʼя;
  5. через два тижні кандидат зможе підписати контракт з прикордонною службою.

Вимоги та соціальні гарантії

Як розповів Сергій Степанов, ДПСУ розглядає кандидатів віком 18-60 років. “Мінімальна освіта для перебування на солдатських посадах — базова середня освіта (9 класів). Якщо ж людина хоче бути на сержантських посадах, то це повна загальна середня освіта, тобто 11 класів. Якщо людина хоче на вузькоспеціалізовану посаду, то від нього вимагається технічна освіта або хоча б не повна вища. Офіцерами можуть стати кандидати, які мають закінчену вищу освіту на ту спеціальність на яку вони претендують”, — зазначив заступник керівника відділу комплектування Львівського прикордонного загону. Також прикордонник зазначив, щоб добір на службу відбувається на постійній основі.

Стосовно зарплати, то керівник відділу комплектування Львівського прикордонного загону Олег Бурдейний зазначив, що сума може варіюватись залежно від посади службовця і де він перебуває. “Мінімальна заробітна плата, яку може отримувати прикордонник це 20-22 тис. грн, якщо він звичайний солдат. Якщо ж його підвищують, то, відповідно до законодавства, йому збільшують нарахування. Також не слід забувати про те, що якщо прикордонник виконує завдання на Східному кордоні України, то у них також будуть додаткові нарахування”, — розповів Олег Бурдейний. До слова, ротація на східні рубежі українського кордону може відбуватись, так само як і в інших підрозділах Сил оборони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності