• Головна
  • Війна
  • Українська розвідка знищила два катери росіян у Криму

Українська розвідка знищила два катери росіян у Криму

Катер "Тунець"

Морські дрони України влучили у чотири катери ворога під Севастополем

Українські військові атакували російські кораблі в окупованому Криму за допомогою морських дронів. Їм вдалося знищити два ворожих катери. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України у четвер, 30 травня.

Росіяни залучили авіацію та артилерію, щоб завадити атаці

Спецпризначенці з підрозділу “Group 13” використали українські ударні морські дрони Magura V5 і вдарили по російських кораблях у бухті Вузькій в Криму. В результаті знищено два російські швидкісні десантні катери типу “Тунець”. Росіяни намагалися завадити атаці — підіймали в повітря літаки й вертольоти, стріляли з кулеметів та гармат. Проте це не завадило українським військовим успішно виконати завдання.

“З метою знешкодження ударних морських дронів на підході до бухти Вузька російські окупанти в Криму 32 рази підіймали в небо бойову авіацію, зокрема ― літаки Су-27/30/35, МіГ-29, Бе-12, Ан-26 та гелікоптери Ка-27/29 і Мі-8”, — йдеться у повідомленні.

Доповнення: ГУР МО повідомили, що вдалось пошкодити ще два транспортно-десантні катери КС-701 “Тунець”. Росіяни використовували їх для логістики та патрулювання акваторії поблизу Криму.

Нагадаємо, Збройні сили України у ніч на 19 травня влучним ударом знищили корабель “Циклон”, який обстрілював українську територію крилатими ракетами “Калібр”. У той же день українські військові знищили морський корабель — тральщик ЧФ РФ проєкту 266-М “Ковровец”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності