• Головна
  • Війна
  • Канада надасть 55 млн доларів на закупівлю систем ППО для України

Канада надасть 55 млн доларів на закупівлю систем ППО для України

Система ППО, фото умовне

Гроші передадуть на підтримку німецької ініціативи з закупівлі сучасних систем протиповітряної оборони

Міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що країна виділить 76 мільйонів канадських доларів (близько 55 мільйонів доларів США) на посилення протиповітряної оборони України. Кошти будуть спрямовані на німецьку ініціативу "Негайні дії з протиповітряної оборони" (IAAD). Повідомлення з заявою міністра опублікували на сайті уряду Канади у п’ятницю, 10 травня.

Про намір Канади приєднатися до німецької ініціативи Білл Блер повідомив під час зустрічі з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом в Оттаві. Ініціатива IAAD, яку ФРН запустила у квітні 2024 року, покликана об'єднати ресурси міжнародної спільноти для швидкої закупівлі та доставки Україні сучасних систем ППО.

"Ці системи допоможуть захиститися від російських повітряних атак, через які загинули тисячі українців і були зруйновані лікарні, електростанції та житлові будинки", — йдеться в урядовому повідомленні.

Блер підкреслив тісну співпрацю Канади та Німеччини як союзників по НАТО у підтримці України. Він також подякував Німеччині за гостинність щодо військовослужбовців Канадських збройних сил, які перебувають у цій країні у складі місії допомоги Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності