• Головна
  • Світ
  • Україна отримає від Канади багатоцільові всепогодні дрони

Україна отримає від Канади багатоцільові всепогодні дрони

Канадський дрон SkyRanger R70, скриншот з відео

Дрони SkyRanger R70 можуть виявляти цілі в будь-який час доби та за будь-якої погоди, а також здатні нести вибухівку

Україна отримає від Канади 800 безпілотників SkyRanger R70 у межах пакета військової допомоги. Їх загальна вартість сягає 95 млн канадських доларів.

Як повідомило Міністерство національної оборони Канади, ці безпілотники є частиною канадського пакета допомоги на суму 500 млн канадських доларів, про який прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо заявляв ще в червні 2023 року. Там зазначили, що надані безпілотники мають автоматизовані та автономні навігаційні системи. Це дозволяє їм нести різні системи камер і корисне навантаження для виявлення та ідентифікації цілей. Так, оператори зможуть розпізнавати різні цілі на великій відстані у будь-яку пору доби та за будь-якої погоди. Також SkyRanger R70 здатні нести різноманітне навантаження вагою до 3,5 кг, включно з боєприпасами.

«Сьогоднішнє оголошення гарантує, що Україна отримає безпілотники, необхідні для виявлення та ідентифікації цілей, які є критично важливими для боротьби України, яка продовжується. Канада буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — заявив міністр оборони Канади Білл Блер.

Загалом від початку повномасштабної війни Канада виділила Україні понад 9,7 млрд канадських доларів фінансової допомоги, включно з 2,4 млрд доларів військової підтримки.

Зокрема, Канада передала бойові танки Leopard 2, броньовані машини бойової підтримки, протитанкові засоби, стрілецьку зброю, гаубиці M777 та боєприпаси до них, камери з високою роздільною здатністю для дронів, зимовий одяг та багато іншого. Окрім цього, Канада підготувала понад 40 тисяч військовослужбовців Сил оборони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності