• Головна
  • Війна
  • Україна отримає 28 млн євро від Швеції на підтримку оборонного потенціалу

Україна отримає 28 млн євро від Швеції на підтримку оборонного потенціалу

Україна отримає 28 млн євро від Швеції на підтримку оборонного потенціалу

Гроші передадуть трьом оборонним коаліціям і фонду НАТО для України

Швеція передасть 28 млн євро на підтримку обороноздатності України. Більшу частину коштів направлять в три коаліції у рамках Контактної групи з питань оборони України, а меншу в частину в фонд НАТО для України. Про це 9 травня повідомили на сайті шведського уряду.

18 млн на три коаліції і 10 млн у фонд НАТО

Як повідомив уряд Швеції, 10 млн євро передадуть Коаліції безпілотників. 5 млн євро на Коаліцію з розмінування, завдяки чому їх використають для обладнання та навчання українських саперів. Також 3 млн євро підуть на розширення можливостей українських ВМС в рамках Коаліції морської безпеки. Решта 10 млн євро надішлють в спеціальний фонд НАТО для України.

Шведська підтримка буде поступово переходити до закупівлі нового обладнання у промисловості для України. Завдяки цим платежам до фондів ми зможемо зміцнити оборону України в плані безпілотників, розмінування і посилення можливостей українських ВМС” — заявив міністр оборони Швеції Поль Йонсон.

Нагадаємо, благодійникам зі Словаччини вдалося зібрати понад 4 млн євро на закупівлю боєприпасів для України. На ці гроші вони планують закупити понад 2,5 тис. артилерійських снарядів, які передадуть українській армії

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності