• Головна
  • Світ
  • Словаки закуплять понад 2,5 тис. артснарядів для України

Словаки закуплять понад 2,5 тис. артснарядів для України

Словаки зібрали гроші на купівлю понад 2,5 тис. артснарядів для України

Боєприпаси планують поставити в Україну до кінця літа

Благодійникам зі Словаччини вдалося зібрати понад 4 млн євро на закупівлю боєприпасів для України. На ці гроші вони планують закупити понад 2,5 тис. артилерійських снарядів, які передадуть українській армії, повідомили журналісти České noviny у середу, 8 травня.

До збору грошей на закупівлю озброєння для України долучилися понад 65 тис. словаків. Разом вони змогли зібрати більш як 4,17 млн євро, а найбільший разовий внесок склав 100 тис. євро.

На ці гроші організатори збору планують закупити 2692 артилерійських снаряди у чеського виробника озброєння STV Group. Боєприпаси мають поставити в Україну до кінця літа. Наразі організатори збору консультуються з міністерством оборони Чехії, а меморандум щодо закупівлі планують підписати вже у травні.

Одним з організаторів цьогорічного словацького збору є громадська ініціатива “Мир для України”, яка минулого року брала участь в іншому успішному зборі коштів для закупівлі словацької системи розмінування “Божена” для України.

Нагадаємо, на початку квітня словацькі благодійники започаткували збір грошей на закупівлю боєприпасів для України. Ініціативу розпочали у відповідь на дії проросійського уряду. Майже 4 млн євро вдалося зібрати всього за 12 днів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності