• Головна
  • Війна
  • Росіяни вбили в Україні понад 12 тисяч мирних мешканців

Росіяни вбили в Україні понад 12 тисяч мирних мешканців

Російські загарбники вбили вже понад 12 тисяч мирних українців.

Вже ідентифіковано 556 окупантів, яких підозрюють у скоєнні воєнних злочинів

Внаслідок повномасштабної агресії РФ в Україні загинули вже понад 12 тисяч цивільних заявив генеральний прокурор України Андрій Костін у вівторок, 16 квітня.

Зареєстровано 126 тис. воєнних злочинів росіян

На сьогодні зареєстровано понад 126 тисяч воєнних злочинів. Унаслідок цих злочинів загинули понад 12 тисяч цивільних осіб, зокрема 543 дітей”, — сказав генпрокурор на конференції, присвяченій боротьбі з корупцією, у вівторок у Києві. Він також повідомив, що вже ідентифіковано 556 підозрюваних у скоєнні воєнних злочинів. “Завершено розслідування стосовно 386 осіб, обвинувальні акти стосовно них скеровано до суду. 105 осіб уже отримали вироки за воєнні злочини”, — зазначив генпрокурор.

Андрій Костін повідомив, що Україна спільно з міжнародними партнерами розбудовує мережу всеосяжної відповідальності за злочини агресора. Йдеться про національні розслідування та взаємодію з міжнародними механізмами правосуддя.

Зокрема, Україна співпрацює з Міжнародним кримінальним судом, двостороннє та багатостороннє співробітництво з країнами, що розслідують міжнародні злочини Росії, а також забезпечення компенсації шкоди у зв'язку з воєнними злочинами ворога. "Для завершення цієї системи не вистачає одного ключового елемента — Спеціального міжнародного трибуналу зі злочину агресії, який матиме необхідну юрисдикцію, щоб судити", — додав генеральний прокурор України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності