• Головна
  • Війна
  • Фінський суд залишив під вартою російського неонациста Яна Петровського, підозрюваного у воєнних злочинах в Україні

Фінський суд залишив під вартою російського неонациста Яна Петровського, підозрюваного у воєнних злочинах в Україні

Фінський суд залишив під вартою російського неонациста Яна Петровського, підозрюваного у воєнних злочинах в Україні

Яну Петровському та його банді «Русич» інкримінують найжорстокіші злочини російсько-української війни

Окружний суд Гельсінкі залишив під вартою співзасновника російського неонацистського угруповання «Русич», Яна Петровського. Петровський воював проти України, а у Фінляндії проживав під вигаданим ім’ям Воїслав Торден. Про це повідомило фінське видання Yle в понеділок, 11 грудня.

Яна Петровського під іменем Воїслав Торден затримали у липні цього року за порушення міграційного законодавства Фінляндії. Щоб запобігти його депортації до Росії, Офіс генпрокурора направив у Фінляндію потрібну інформацію та запит про затримання й тимчасовий арешт бойовика. Петровського розшукувала СБУ за участь у складі терористичної організації у війні проти України.

Восьмого грудня Верховний суд Фінляндії заблокував видачу ватажка угруповання «Русич» Україні. Верховний суд Фінляндії вирішив, що Фінляндія не може передати його Україні для суду через погані умови ув'язнення в країні.

Після цього Петровського мали випустити з-під варти на волю. Однак, за даними Yle, районний суд Гельсінкі 11 грудня вирішив залишити чоловіка під вартою.

Суд вирішив приховати особу затриманого, але, за інформацією Yle, провадження стосувалося саме Петровського. Прикордонна служба негайно знову взяла чоловіка під варту відповідно до Закону про іноземців.

Нагадаємо, неонацист Ян Петровський отримав посвідку на проживання у Фінляндії на підставі навчання його дружини-росіянки. Терористична група «Русич», яку очолює Петровський, з 2014 року воювала в Україні, потім — у Сирії. Також це угруповання брало участь в боях на Харківщині під час повномасштабної війни. Петровському та його банді «Русич» інкримінують найжорстокіші злочини російсько-української війни, зокрема відрізання органів полоненим.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності