• Головна
  • Світ
  • У США вперше звинуватили російських військових у воєнних злочинах

У США вперше звинуватили російських військових у воєнних злочинах

Підозрюваний Сурен Мкртчан. Фото: Центр “Миротворець”

Підозрюваних росіян звинувачують у катуванні американця

У середу, 6 грудня, Сполучені Штати висунули обвинувачення чотирьом російським військовим, яких звинувачують у катуванні американця, що жив в Україні. Про це повідомило CNN.

Генеральний прокурор Меррік Гарланд назвав це «важливим кроком до відповідальності за незаконну війну в Україні». Згідно з обвинуваченням, російські військові викрали американця з його дому в українському селі Милове, що на Херсонщині. Потім росіяни били та катували американця в військовому містечку, де його утримували десять днів. Крім цього, солдати роздягли американця догола, зв'язали йому руки за спиною і били.

У полоні чоловіка, ймовірно, катували четверо росіян під час допитів. Вони роздягли його, жорстоко побили і сфотографували. Зокрема, американцю погрожували сексуальним насильством. За даними прокурора, двоє підозрюваних були командувачами Збройних сил РФ , а двоє інших — нижчого рангу.

Підозрювані — Сурен Мкртчан, Дмитрій Буднік, Валерій (прізвище невідоме) і Назар (прізвище невідоме). Їх звинувачують, зокрема, у незаконному увʼязненні, змові з метою вчинення воєнних злочинів, нелюдському поводженні та тортурах.

Раніше Центр журналістських розслідувань писав про Сурена Мкртчана. Під час окупації Херсонщини росіянин був причетний до викрадень людей та зґвалтувань жінок на блокпостах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності