• Головна
  • Війна
  • 25 бригада ЗСУ розбила російську танкову колону під Авдіївкою

25 бригада ЗСУ розбила російську танкову колону під Авдіївкою

25-та бригада ЗСУ завдала потужного удару по колоні. ворога

Окупанти кинули у наступ 36 танків і 12 БМП

У суботу 30 березня на Авдіївському напрямку російська армія здійснила, ймовірно, одну з наймасштабніших танкових атак на українські позиції з 24 лютого 2022 року. Втративши третину своїх танків, росіяни так і не просунулися вперед. Про це пише Українська правда з посиланням на Forbes.

Українська 25-та бригада завдала потужного удару по колоні

За інформацією видання, за кілька тижнів до суботнього штурму, 30 березня, росіяни в основному використовували піхоту для наступу на захід від міста. Причина полягала в тому, що їм бракувало транспортних засобів після великих втрат під час захоплення Авдіївки в середині лютого. Днями ситуація змінилася. На Авдіївському напрямку противник знову застосував бронетехніку, в тому числі танки. 36 танків і 12 БМП з 6-го танкового полку російської армії, що входить до складу 90-ї танкової дивізії, атакували вздовж дороги, що веде з окупованого Росією Тоненького до підконтрольного Україні села Уманське, що за дві милі на захід.

Українська 25-та бригада помітила колону і завдала по ній потужного удару. 12 танків і 8 БМП були підбиті. Наступного дня після штурму український Центр оборонних стратегій описав бої навколо Тоненького як "позиційні", тобто жодна зі сторін суттєво не просунулася вперед.

Forbes припускає, що, попри проблеми з постачанням основних боєприпасів, українські бригади все ще здатні організувати запеклу оборону з використанням мін, артилерії, протитанкових ракет і ударних дронів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності