• Головна
  • Війна
  • РФ посилює прикордонні укріплення після рейдів російських добровольців

РФ посилює прикордонні укріплення після рейдів російських добровольців

Новобранці Російського добровольчого корпусу (РДК) на військовому полігоні під Києвом, 6 жовтня 2023 року

Росіяни тренуються виявляти та боротися з диверсійно-розвідувальними групами

Росія активізувала заходи зі зміцнення ділянок свого кордону у трьох областях — Бєлгородській, Курській та Брянській. Імовірно такі дії спричинені недавніми рейдами російських добровольчих формувань. Про це повідомило Головне управління розвідки України у суботу, 30 березня.

Вишкіл новобранців Росія проводить в окупованих містах України

Як повідомили у ГУР, особовий склад угруповань військ РФ "Курськ", "Брянськ" та "Бєлгород" тренується виявляти та боротися з диверсійно-розвідувальними групами, вести штурмові дії в містах, охороняти й обороняти критичну інфраструктуру. Вони розпочали посилену підготовку після рейдів російських добровольчих формувань "Сибірський батальйон", "Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії".

“Також противник зміцнює, вдосконалює та маскує укріплення на Курщині, Бєлгородщині та Брянщині, намагається збільшити там кількість засобів боротьби з дронами, РЕБ та ППО. Зокрема, до курської області планують перемістити підрозділи 5 зенітно-ракетної бригади ворога, яка нині перебуває на окупованій території Луганської області”, — додали в ГУР.

Вишкіл новобранців для посилення прикордонних областей Росія проводить в окупованих містах України, зокрема в Маріуполі. Інженерні підрозділи агресора також збільшують географію мінно-вибухових загороджень на прикордонних територіях. Серед місцевих жителів цих областей зростає невдоволення діями влади через нестабільну ситуацію після рейдів російських добровольців у березні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності