• Головна
  • Війна
  • Повітряні сили ЗСУ за ніч збили 38 російських дронів Shahed

Повітряні сили ЗСУ за ніч збили 38 російських дронів Shahed

Повітряні сили ЗСУ за ніч збили 38 російських дронів Shahed

Внаслідок атаки були влучання у Сумах та на Харківщині

У ніч на середу, 6 березня, росіяни атакували Україну зенітними ракетами та безпілотниками. Українським військовим вдалося збити 38 російських ударних дронів, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. Під час ворожої атаки влучання ворожих безпілотників та їхніх уламків зафіксували у Сумах та на Харківщині.

Ударні безпілотники типу Shahed росіяни запустили з Криму та з території РФ. Всього вони випустили 42 дрони, які намагалися атакувати південні, центральні та північні області України. Також окупанти атакували п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300. Їх запустили з тимчасово окупованої Донеччини.

Військові з Повітряних сил ЗСУ відбили атаку дронів. Вони збили 38 з 42 російських безпілотників у межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей. Ракети збити не вдалося.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян фіксували влучання ворожих безпілотників у Сумах та на Харківщині. Сумська обласна військова адміністрація повідомила про три влучання в обласному центрі. Четверо людей отримали поранення. “На місцях працюють усі аварійно-рятувальні служби. Постраждалим надається необхідна медична допомога. Наслідки авіаційних ударів уточнюються“, — написали в ОВА.

На Харківщині ворожі безпілотники поцілили у будівлі дитячого садку та ліцею в селі Мартове. Самі будівлі пошкоджені, та оскільки на момент влучання там нікого не було, ніхто з людей не постраждав. У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що на місці знайшли уламки чотирьох БПЛА.

Також про влучання повідомили у Хмельницькій ОВА. Уламки ворожих дронів пошкодили об’єкт інфраструктури та приватний будинок. Також кілька населених пунктів залишилися без електроенергії. Попри це, під час атаки ніхто не загинув та не постраждав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності