• Головна
  • Війна
  • Повітряні сили ЗСУ збили 14 безпілотників Shahed та ще один Су-34

Повітряні сили ЗСУ збили 14 безпілотників Shahed та ще один Су-34

Повітряні сили ЗСУ збили 14 безпілотників Shahed та ще один Су-34

Це вже 14 знищений з початку року російський літак

Військовим з Повітряних сил ЗСУ за ніч на 2 березня вділося знищити 14 ворожих ударних безпілотників. Також вранці у п’ятницю, 1 березня, українські військові збили ще один російський літак Су-24. Це вже 14 ворожий винищувач, який вдалося ліквідувати з початку 2024 року. Про це повідомила пресслужба Повітряних Сил ЗСУ у суботу, 2 березня.

“У п’ятницю, 1-го березня, близько 09.00, на східному напрямку знищено ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34, який намагався завдати удару по наших позиціях керованими авіабомбами”, — розповіли у Повітряних силах ЗСУ. Загалом з початку року українські військові збили 14 ворожих літаків. З них — 11 винищувачів Су-34, два — Су-35, та один літак далекого радіолокаційного виявлення й управління А-50.

Крім того, у ніч на 2 березня росіяни атакували Україну керованими авіаційними ракетами та безпілотниками типу Shahed. Загалом окупанти запустили три ракети Х-59/Х-35 з тимчасово окупованих територій Херсонської й Донецької області, та 17 дронів з території Криму. Українським військовим вдалося збити 14 з 17 ворожих безпілотників.

Один з незбитих дронів влучив у житловий будинок в Одесі. Від атаки щонайменше троє людей загинули, ще восьмеро отримали поранення. Також влучання зафіксували у Харкові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності