• Головна
  • Війна
  • Російська спецоперація “Майдан-3” досягне кульмінації навесні

Російська спецоперація “Майдан-3” досягне кульмінації навесні

Російська спецоперація “Майдан-3” досягне кульмінації навесні

Протягом найближчого часу росіяни максимально поширюватимуть антиукраїнські наративи в Україні та світі

Масштабна російська спецоперація “Майдан-3”, яку росіяни наразі проводять в Україні та у світі, досягне своєї кульмінації у березні-травні. На проведення інформаційної операції окупанти витратили вже 1,5 млрд доларів, йдеться у офіційній ​​заяві Комітету з питань розвідки при Президентові України.

«”Майдан-3” досягне своєї кульмінації у березні-травні 2024-го року. Протягом найближчих тижнів ворог кине максимум зусиль на розповсюдження деструктивних для світової безпеки наративів і спроб розпалювання конфліктів – як всередині України, так і в інших точках світу”, — йдеться в заяві.

Росіяни хочуть деморалізувати українців, зірвати мобілізацію, поширити дезінформацію про нездатність України здобути перемогу та зменшити підтримку країни у світі. Відомо, що окупанти створюють та розповсюджують фейки про “втому від України” серед партнерів і союзників.

“Російські спецслужби мають великий досвід у сфері ведення гібридних воєн. На інформаційні атаки проти України вони витрачають не менше, ніж на конвенційну війну”, — повідомили у Комітеті з питань розвідки.

За їхніми даними, росіяни через власних агентів організовуватимуть протестні акції, а також дискредитуватимуть процес обміну військовополонених. Окупанти хочуть скористатися розхитаною ситуацією та завдати Україні військової поразки на сході.

Нагадаємо, 25 лютого очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що найдорожча в історії Росії операція “Майдан-3” вже провалилася. Раніше президент Зеленський повідомив, що РФ планує поширити в Україні новий план дезінформації “Майдан-3”, аби посіяти у країні хаос та зрештою усунути його від влади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності