• Головна
  • Війна
  • У застосунку “Дія” з’явилась інтерактивна мапа укриттів

У застосунку “Дія” з’явилась інтерактивна мапа укриттів

Фото: Волинські новини

У застосунку подана вся інформація про кожне укриття: його рейтинг, адреса, місткість, вид та фото

У четвер, 8 лютого, у порталі державних послуг “Дія” з’явилась інтерактивна мапа укриттів з можливістю повідомити, якщо сховище зачинене. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У застосунку відображатиметься повна інформація про укриття: його рейтинг, адреса, місткість, вид та фото. Крім цього, мапу укриттів свого регіону можна завантажити на телефон — на випадок, якщо не буде доступу до інтернету.

“Тепер у “Дії” в сервісі “Незламність” можна знайти інтерактивну мапу з найближчим укриттям і повідомити, якщо воно зачинене, оцінити його, залишити відгук. Відгуки передають до органів місцевого самоврядування. Якщо щодо певного укриття будуть негативні відгуки чи воно зачинене, місцева влада відреагує і розв’яже проблему”, — розповів Федоров.

Глава Мінцифри додав, що мапа укриттів у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях буде недоступна з міркувань безпеки. Адреси сховищ можна буде дізнатись у місцевої влади.

Нагадаємо, 26 січня Міністерство внутрішніх справ дозволило власникам домашніх тварин брати їх з собою в укриття. Це можливо за умови, якщо власники тварин забезпечать безпеку інших людей та майна, що є в укритті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності