У початковій школі Судової Вишні на Львівщині закінчили ремонт укриття

У початковій школі Судової Вишні на Львівщині закінчили ремонт укриття

Тепер повітряні тривоги не зриватимуть уроків, а укриття використовуватимуть як спортзал

У Судововишнянській початковій школі, що у Яворівському районі, відремонтували укриття. Про це у четвер, 1 лютого, повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький. З підвалу школи відвели ґрунтові води, встановили там рекупераційну систему, завдяки якій приміщення провітрюватиметься без втрати тепла, замінили електричну проводку та систему опалення. Також в укритті поклали нову плитку та пофарбували стіни.

“Відтепер під час повітряної тривоги діти не відриватимуться від навчального процесу. А відбуватиметься він у теплі і комфорті. Менше стресу – більше продуктивності”, — написав Максим Козицький.

Як розповіла LVIV.MEDIA директорка Судововишнянської початкової школи Марія Макарівська, досі укриття було в аварійному стані: “До ремонту стан укриття був жахливим, там постійно стояла вода. Навіть були такі моменти, що ми приходили туди з дітьми, і вона хлюпала під ногами”.

За словами Марії Макарівської, у відремонтованому укритті можуть одночасно перебувати близько двохсот дітей. Туди провели інтернет, також хочуть купити телевізор, щоб використовувати його в навчальних цілях. Підвал будуть використовувати не лише як сховище під час повітряної тривоги, а і як спортзал, де діти займатимуться фізкультурою.

На ремонт приміщення виділили 1,5 млн грн, з них близько 1,4 млн — субвенція від ЛОВА. Решту коштів виділила Судововишнянська міська рада.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності