• Головна
  • Війна
  • ГУР знищило всю ІТ-інфраструктуру російської компанії, яка працює на ОПК Росії

ГУР знищило всю ІТ-інфраструктуру російської компанії, яка працює на ОПК Росії

ГУР знищило всю ІТ-інфраструктуру російської компанії, яка працює на ОПК Росії

Під удар хакерів ГУР потрапила російська компанія IPL Consulting

Головне управління розвідки у п’ятницю, 27 січня, підтвердило успішну кібератаку на російську компанію IPL Consulting, яка впроваджувала інформаційні системи у російській промисловості. Хакери ГУР знищили всю її ІТ-інфраструктуру, повідомили у пресслужбі розвідки.

У ГУР зазначили, що IPL Consulting є одним із найбільш сучасних російських підприємств, яке працює в інтересах російського оборонно-промислового комплексу. “Компанія презентувала себе як одне з найбільш сучасних російських підприємств, яке надавало допомогу у впровадженні інформаційних систем до установ, що займаються проектуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання”, — повідомили в українській розвідці.

Хакери ГУР проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, десятки серверів і баз даних.

“Вартість втраченого Росією цифрового масиву даних підраховується. В умовах санкційного тиску проти Росії, що триває, нанесені збитки для ворога — вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній РФ, які працюють на оборонку держави-агресора”, — зауважили в ГУР.

Нагадаємо, 19 січня ГУР підтвердило успішну кібератаку на головного підрядника російського Міноборони. Йдеться про “Федеральне державне унітарне підприємство “Головне воєнно-будівельне управління по спеціальних об’єктах”. Вдалу операцію здійснила українська організація Blackjack.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності