• Головна
  • Війна
  • СБУ виявила дві камери, які знімали роботу ППО в Києві під час атаки 2 січня

СБУ виявила дві камери, які знімали роботу ППО в Києві під час атаки 2 січня

СБУ виявила дві камери, які знімали роботу ППО в Києві під час атаки 2 січня

До вебкамер під’єдналися російські спецслужби

У вівторок, другого січня, СБУ встановила адреси двох вебкамер, які транслювали роботу ППО та локації критичної інфраструктури Києва під час повітряної атаки РФ. Російські спецслужби зламали роботизовані онлайн-камери зовнішнього спостереження, щоб шпигувати за Силами оборони у столиці, повідомила пресслужба СБУ.

За даними кіберфахівців СБУ, один із пристроїв вів зйомку з балкона багатоквартирного будинку. Камеру використовувало місцеве ОСББ для моніторингу прибудинкової території. Однак унаслідок зламу російські хакери отримали віддалений доступ до управління цією вебкамерою.

Проникнувши до налаштувань камери, російські спецслужби змінювали кут огляду та під’єднали її до стрімінгової платформи в YouTube. У такий спосіб окупанти приховано фіксували всю візуальну інформацію в діапазоні роботи камери.

Інший пристрій зовнішнього спостереження виявили в одному з житлових комплексів Києва. Мешканці використовували його для нагляду за прибудинковим паркінгом. Кіберфахівці СБУ встановили, що цією вебкамерою ворог віддалено керував для прихованої фіксації прилеглої території, у тому числі об’єктів критичної інфраструктури.

Роботу обох камер заблокували. За наявною інформацією, за допомогою них росіяни збирали дані для підготовки та коригування ударів по Києву. За цими фактами тривають комплексні заходи, покликані недопустити нових спроб РФ вести розвідувально-підривну діяльність через онлайн-камери.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності