• Головна
  • Україна
  • Агент ФСБ встановлював вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб стежити за колонами ЗСУ

Агент ФСБ встановлював вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб стежити за колонами ЗСУ

Агент ФСБ встановлював вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб стежити за колонами ЗСУ

Після встановлення вебкамери мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ

СБУ затримала агента ФСБ, який встановив приховані вебкамери на дорогах Запоріжжя, щоб шпигувати за колонами ЗСУ. Про це 30 жовтня повідомили на сторінці Служби безпеки України.

Шпигун збирав розвіддані про маршрути руху та кількість техніки та військових Сил оборони, які відправлялися на передову. Одним із перших завдань зрадника був збір відомостей про місцеве обласне управління СБУ. Так він потрапив у поле зору внутрішньої безпеки та контррозвідки української спецслужби, які почали документувати протиправну діяльність російського агента.

Для відстежування колон ЗСУ зрадник встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери. Співробітники СБУ своєчасно виявили та деактивували приховані відеопристрої.

У зоні особливої уваги Росії були колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті. Агент встановив вебкамери у локаціях, на які йому вказав “куратор” з Росії.

Після встановлення вебкамер вони мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію автомобільного трафіку з наданням віддаленого доступу кадровим співробітникам ФСБ. За виконання ворожого завдання російська спецслужба переправила на банківську картку свого агента грошову винагороду — 30 тисяч гривень.

СБУ затримала агента під час технічної перевірки однієї з ворожих вебкамер. Поплічником агресора виявився місцевий житель. Наприкінці вересня цього року він дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського Тelegram-каналу і запропонував йому свою допомогу у війні проти України. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності