• Головна
  • Війна
  • Генерал Тарнавський заявив про згортання ЗСУ деяких операцій через брак західної допомоги

Генерал Тарнавський заявив про згортання ЗСУ деяких операцій через брак західної допомоги

Олександр Тарнавський заявив про брак снарядів пострадянського зразка, фото ілюстративне

ЗСУ переплановують завдання, які ставили перед собою, і роблять їх меншими

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що Збройні сили України зіткнулися з нестачею артилерійських снарядів і згорнули деякі військові операції через брак іноземної допомоги. Про це він сказав у коментарі агенції Reuters. Відповідний матеріал агенція опублікувала в понеділок, 18 грудня.

«Є проблема з боєприпасами, особливо пострадянськими (снарядами) — це 122 мм, 152 мм. І сьогодні ці проблеми існують по всій лінії фронту. Обсяги, які ми зараз маємо, не є достатніми для нас сьогодні, враховуючи наші потреби. Тому ми їх перерозподіляємо. Ми переплановуємо завдання, які ми ставили перед собою, і робимо їх меншими, тому що нам потрібно їх забезпечити», — сказав бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Командувач ОСУВ «Таврія» уточнив, що захисники на південно-східному фронті перейшли до оборони на одних ділянках, але намагаються наступати на інших. Він додав, що російські війська також стикаються з проблемами з боєприпасами, але не розкрив деталей.

За його словами, українські сили все ще очікують перемог, але їм було б корисно мати резерви для ротації та відпочинку. «ворог тисне на нас своєю чисельністю. Вони ніколи не дбали і не дбатимуть про свій персонал», — наголосив Тарнавський.

Тарнавський заявив про згортання українською армією деяких операцій після того, як американські сенатори від Республіканської партії заблокували законопроєкт, який передбачав надання Україні 60 мільярдів доларів допомоги, а також після того, як Угорщина заблокувала 50 мільярдів євро, які Україна мала отримати від ЄС упродовж найближчих чотирьох років. Водночас до цього питання ЄС повернеться в січні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності