• Головна
  • Війна
  • Данія передасть Україні військову допомогу на мільярд євро

Данія передасть Україні військову допомогу на мільярд євро

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, фото Офісу президента

Пакет міститиме боєприпаси, танки та безпілотники

Данія надасть новий безпековий пакет допомоги для України на суму близько одного мільярда євро, оголосила в середу, 13 грудня, прем'єр-міністерка країни Метте Фредеріксен під час пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським та лідерами інших країн Північної Європи, пише данський суспільний мовник DR.

За її словами, пакет міститиме боєприпаси, танки та безпілотники. Інформацію про детальний вміст пакета вона не озвучила, однак додала, що пакет допомоги Україні представлять у четвер, 14 грудня, у парламенті країни.

«Ми перебуваємо в критичній точці, і ми повинні забезпечити, щоб Україна мала все, що їй потрібно для продовження боротьби», — наголосила Фредеріксен.

За підсумками зустрічі з премʼєркою Зеленський наголосив, що вдячний Данії за військову підтримку, допомогу у відбудові Миколаєва, створення Фонду підтримки України та лідерство в авіаційній коаліції. Зауважимо, що наступного року Україна має отримати від Данії винищувачі F-16.

Нагадаємо, що 13 грудня у столиці Норвегії Осло відбувся саміт «Україна — Північна Європа», в якому взяв участь Зеленський. На цьому саміті про пакет допомоги для України також оголосила Норвегія. Він, зокрема, включатиме додаткові системи протиповітряної оборони NASAMS.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності