Данія сприятиме розвитку фермерства на Львівщині

Данія сприятиме розвитку фермерства на Львівщині

Львівщина є найбільшим партнером данського сільськогосподарського бізнесу в Україні

До Львова, 10 жовтня, приїхали міністр продовольства, сільського господарства та рибальства Данії Якоб Єнсен та міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський. На спільній зустрічі у Львівській обласній військовій адміністрації разом з головою ОВА Максимом Козицьким вони обговорили співпрацю між Данією та Україною.

Брифінг Максима Козицького, Миколи Сольського та Якоба Єнсена у Львові

Микола Сольський зауважив, що делегація з Данії, яка відвідала сьогодні Львівщину, — це одна з найбільших аграрних делегацій з початку війни, яка приїздила до України. “Обговорили питання, які можуть дати практичний ефект і розширять можливості експорту з України”, - додав Микола Сольський. “Данія - світовий лідер зі свинарства. Багато цього бізнесу в Україні. І ми хотіли б значно більшої його присутності. Те, що данський бізнес впевнено почуває себе в Україні під час війни, свідчить, що він тут на довго. І особливо на Львівщині”, - зазначив Микола Сольський.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що Львівщина є найбільшим партнером данського сільськогосподарського бізнесу в Україні. “Якщо говорити про свинарство, то найбільший виробник свинини в нашому регіоні - це данський бізнес. Він є і найбільшим в Україні. Але водночас ми зацікавлені й в органічному садівництві, молочних заводах та біогазових установках, розвитку дорадчої служби для малих фермерських господарств. А також — у заходженні данського бізнесу у ці галузі”, - сказав Максим Козицький.

Своєю чергою міністр продовольства, сільського господарства та рибальства Дані Якоб Єнсен запевнив, що Данія надаватиме допомогу Україні в обміні досвідом. “Ми будемо продовжувати надавати допомогу Україні в обміні досвідом. Ми будемо нарощувати той довготривалий досвід у сфері фермерства, який у нас є, і будемо приводити більше фермерських господарств до України, щоб продовжувалася співпраця України та Європейського Союзу”, - сказав Якоб Єнсен.

Максим Козицький висловив надію, що у наступні роки на Львівщині відкриватимуться спільні українсько-данські підприємства й Україна експортуватиме свою продукцію у Європейський Союз.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності