• Головна
  • Війна
  • Двоє загиблих, восьмеро поранених: наслідки російського ракетного обстрілу міста Селідове

Двоє загиблих, восьмеро поранених: наслідки російського ракетного обстрілу міста Селідове

Двоє загиблих, восьмеро поранених: наслідки російського ракетного обстрілу міста Селідове

Зараз усіх шахтарів підняли на поверхню

На Донеччині вночі на 21 листопада російські військові завдали чотири ракетні удари, є поранені та загиблий. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Перші дві ракети близько 23:30 влучили по території лікарні міста Селидове. Пошкоджень зазнали дві будівлі медзакладу, шість цивільних людей отримали поранення. Під завалами можуть бути потерпілі, тож пошукові роботи тривають. За кілька хвилин після цього окупанти завдали ще два ракетні удари по шахті. Один працівник підприємства загинув. Пошкодили чотири будівлі, 19 транспортних засобів, лінію електропередач. 39 гірників опинились заблокованими під землею.

Зараз усіх шахтарів підняли на поверхню.

Згодом Офіс Генерального прокурора уточнив наслідки ракетного обстрілу ворогом Селидового. За його інформацією, в результаті обстрілу двоє осіб загинуло, восьмеро отримали поранення.

За даними слідства, 20 листопада 2023 року, о 23:35, російська армія вдарила по м. Селидовому, ймовірно, з ракетного комплексу С-300. Мішенню для окупаційних військ стала міська лікарня, в якій на лікуванні перебували люди. Внаслідок обстрілу один цивільний загинув, а восьмеро - отримали контузії та осколкові поранення. Також ворожі ракети поцілили по підприємству, розташованому на території Новогродівської територіальної громади. Від отриманих тілесних ушкоджень загинув 63-річний працівник, який знаходився в одному з приміщень. Значних руйнувань від влучання засобів ураження зазнали будівлі медичного закладу та підприємства, пошкоджено транспортні засоби.

Прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України), а також документують воєнні злочини окупантів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності