• Головна
  • Війна
  • Міністр оборони оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128 бригаді

Міністр оборони оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128 бригаді

Міністр оборони оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128 бригаді

Бійців зібрали у дворі будинку під час повітряної тривоги для нагородження, правила маскування були проігноровані

Головна інспекція МОУ підтвердила, що у день, коли російські окупанти завдали ракетний удар по 128 ОГШБр, бійців бригади зібрали у дворі будинку під час повітряної тривоги, ігноруючи правила маскування. Збори відбувалися для нагородження військових. Про це написав міністр оборони Рустем Умєров у вівторок, 14 листопада.

За словами міністра, причиною трагедії стало ігнорування правил маскування та безпекових заходів під час повітряної тривоги.

«Там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували понад десять автомобілів. В цей час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували. Повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА. Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал «ракетна небезпека». На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було», — розповів Рустем Умєров. Слідство у справі триває. Правоохоронці, зокрема ДБР, намагаються встановити усіх винних.

“Я доручаю Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах. Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима”, — написав Умєров.

Радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі Марафону “Єдині новини”, повідомила, що мішенню росіян, які 3 листопада запустили ракету по 128-й бригаді, міг бути й комбриг, написали на сторінці Державного бюро розслідувань.

Зокрема, відповідаючи на запитання ведучих щодо ходу розслідування в ДБР справи за фактом загибелі військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, вона зауважила, що слідчі припускають таку версію.

Слідчі працюють в цілодобовому режимі аби з’ясувати усі обставини та встановити правдиві факти, що призвели до трагедії. 3 нових деталей можу повідомити, що на сьогодні у слідства є припущення, що ймовірною мішенню в тому числі мав стати і комбриг, який не встиг на шикування за випадковим збігом обставин”, - зауважила Тетяна Сапьян.

Вона нагадала, що у Міноборони проводиться внутрішнє службове розслідування, яке вивчає деталі організації масштабного заходу поблизу лінії фронту. Міністр оборони проінформував суспільство про його результати.

За її словами, службове розслідування доповнить матеріали провадження, яке розслідує ДБР. Воно було розпочато за ч. 4 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби).

Розслідування обставин трагедії, яка забрала життя, та притягнення до відповідальності причетних наразі є одним із пріоритетних завдань ДБР”,- підкреслила Тетяна Сапьян.

Нагадаємо, що 3 листопада російські окупанти завдали удару по українських військових в прифронтовому селі Запоріжжя, яких зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності